Schoenmaker blijf bij je leest……..
04 oktober 2021 
in Blogs
1 min. leestijd

Schoenmaker blijf bij je leest……..

Schoenmaker blijf bij je leest……..

 Ok, over schoenmakers ga ik het niet hebben, maar deze uitdrukking is wel erg typerend voor wat ik zie en waarover ik mij verbaas binnen mijn werkgebied. Elke MKB’er heeft voor specialistische klussen professionals in dienst, of huurt deze extern in: een accountant voor de jaarrekening, een jurist voor de contractuele uitdagingen, een ict’er voor onderhoud aan de hard- en software en zelfs een poetsvrouw voor het afnemen van de bureaus…..

 Waarom schakel je dan ook geen professional in voor je recruitment uitdagingen?! Of lukt het zonder ook wel? Iedereem kan toch een volledige en wervende vacaturetekst opstellen die ook nog je bedrijf in een positief daglicht zet? En natuurlijk weet je zelf wel waar je die vacature het beste kunt uitzetten (in de krant, toch?). Ja hoor, dat gaat prima, want de vorige keer had je maarliefst 150 reacties ontvangen? Kostte zeker wel veel tijd om die door te spitten en te besluiten wie de top 4 vormde (want meer heb je er echt niet nodig!)? En daarna kwamen ze aan tafel….tegenvaller? Geen match? Zonde van de tijd! Of bleek bij het arbeidsvoorwaardengesprek ineens dat de sollicitant een veel hoger salaris wilde dan je zelf in gedachten had? Wederom een tegenvaller en zonde van de tijd….. Maar ja, het heeft gelukkig niets gekost. O nee? Lees dan deze blog (link) over de verborgen kosten van recruitment nog eens na!

 Helaas, bovenstaande scenario’s horen wij als recruiter maar al te vaak. Conclusie: Recruitment is een vak en daar heb je professionals voor…. Schakel die dan ook in!! Maar dan wel een goede. 1 die in de huid van de klant kruipt en 10 stappen extra zet om de beste match te maken. Ja, 10 stappen extra, want ik hoor helaas ook veel organisaties steen en been klagen over slechte ervaringen met ‘slechte’ recruiters….. die zijn er helaas ook genoeg! Gelukkig kan het ook anders: Recruitment As A Service van iRecruit.

Over de schrijver