Corporate Recruitment voor het MKB
03 april 2024 
in Blogs
1 min. leestijd

Corporate Recruitment voor het MKB

Hoe maak je Corporate Recruitment toegankelijk voor het MKB?

Als MKB’er vraag je je bij deze titel wellicht af “Wat zijn de verschillen tussen Corporate Recruitment en Werving & Selectie? En wat zijn de voor- en nadelen?”. Onze iRecruiter Irma legt het je graag uit, zonder het al te ingewikkeld te maken.

1. Corporate Recruitment werkt en werft altijd vanuit de werkgever, dus met naam en huisstijl van deze werkgever. Sollicitanten maken dus de bewuste keus om voor jouw bedrijf te kiezen. Dit in tegenstelling tot de meeste werving & selectiebureaus: die werven vaak anoniem: “voor onze zeer gewaardeerde klant in het zuiden van het land”. De sollicitant weet dus niet waar hij op reageert en of hij wel een klik met jouw organisatie heeft.

Resultaat: de kwaliteit van de kandidaten is bij Corporate Recruitment vaak beter!

2. Corporate Recruiters werven alléén en exclusief voor jouw bedrijf. Je vacature concurreert dus niet met die van je concullega’s in de regio. Dit is bij werving & selectie vaak anders: 1 kandidaat wordt vaak bij meerdere bedrijven voorgesteld.

Resultaat: de kans op succes voor het bureau wordt groter, maar voor jou juist kleiner! 

3. Kosten. Een Corporate Recruiter heeft uiteraard een prijskaartje. Als je genoeg vacatures op jaarbasis hebt, betaalt deze zichzelf met gemak terug. Een rekenvoorbeeld: bruto jaarsalaris Corporate Recruiter van ongeveer €50.000, heeft een kostprijs voor jou van ongeveer € 90.000. Een gemiddelde fee van een werving & selectiebureau bedraagt €12.000 per hire.

Resultaat: al met 8 hires op jaarbasis heb jij je Corporate Recruiter ruim terugverdiend. Geloof mij: dat moet lukken! Afhankelijk van het soort unieke vacatures vult een Corporate Recruiter er zo’n 30-80 per jaar in.

4. Overige taken. Een bureau vult vaak alleen maar je vacature in. Éénmalig. Een Corporate Recruiter werkt aan je volledige recruitmentstrategie. Denk hierbij aan de processen, employer branding en arbeidsmarktcommunicatie, stakeholdermanagement, onboarding, talent management, etc.

Resultaat: ook op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Ben je klein of te weinig vacatures voor een eigen Corporate Recruiter? Dan is een Interim Recruiter of Deelrecruiter, zoals we dat bij iRecruit noemen, interessant voor jou. Misschien iets duurder, maar wel met dezelfde voordelen.

Over de schrijver