076-7002090

Corporate Recruitment voor het MKB

“Werving en selectie, ook wel Recruitment genoemd, verwijst naar het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een (vaste) baan of tijdelijk werk, in lijn met de strategie en doelstellingen van een organisatie of onderneming. Een goed werving- en selectieproces is strategisch belangrijk voor ondernemingen om concurrerend te blijven, doordat het onderscheid wordt gemaakt door het talent dat aanwezig is, en heeft een directe impact op bedrijfsresultaten.”
Bron: Wikipedia

“Een organisatie zal doorgaans personeel eerst zelf proberen te werven en selecteren, zonder een derde partij, al dan niet met behulp van externe adviseurs. Degene die deze specialistische taak uitvoert, wordt vaak Recruiter genoemd. De Recruiter is een functie die meestal valt onder de afdeling personeelszaken of humanresourcesmanagement (HRM) en veel voorkomt bij grotere organisaties.”
Bron: Wikipedia

Voor grotere ondernemingen is een “inhouse” Recruiter meer dan prettig. Vaak zelfs een noodzaak. Eén persoon die dedicated bezig is met het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten. Daar komt namelijk heel veel kennis, expertise en ervaring bij kijken.
Deze persoon zal op de hoogte moeten zijn van het reilen en zeilen binnen de organisatie, de afdelingen en de afzonderlijke teams. Zowel, tot op zekere hoogte, inhoudelijke kennis alsook mensenkennis zijn onmisbaar in deze functie.
Deze persoon moet ook in staat zijn om vacatureteksten te schrijven, wervingscampagnes op te stellen, CV’s en motivatie brieven kunnen lezen, sollicitatiegesprekken kunnen voeren en sparringpartner zijn voor de afzonderlijke interne afdelingen.

Als Recruiter ben je elke dag bezig met een bijzonder vak, waar oefening en evaring je meer en meer oplevert. Hierdoor bouw je aan je eigen netwerk, je eigen kennis en je eigen kunnen. Allemaal ten behoeve van de onderneming, waar je het hele proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten tot een ware kunst verheft.

Voor de onderneming zelf is het heel erg fijn om een eigen Recruiter te hebben, maar kleinere ondernemers kunnen helaas niet zo iemand in dienst nemen. Zeg nou zelf: “een Recruiter die met 5 vacatures per jaar bezig is, is niet rendabel.” En dat klopt! De kosten, investering, is vele malen hoger als het op te leveren resultaat. Ondanks dat de voordelen van een eigen Recruiter ook heel erg waardevol is.

Wij willen graag elke ondernemer de kans bieden op een eigen Recruiter. Iemand die bekend is met het Recruitmentvak en zich inleest in de ondernemende organisatie. Wanneer er dan een vacature is, belt de ondernemer zijn eigen Recruiter om aan het werk te zetten.
De eigen “inhouse” Recruiter blijft betrokken bij het hele sollicitatieproces, is sparringpartner, schrijft de vacatureteksten, stelt wervingscampagnes op, voert sollicitatiegesprekken en neemt alle CV’s en motivatiebrieven door. Net zolang tot de vacature is ingevuld.

En dan heb je later pas weer contact met elkaar….Wanneer er een nieuwe vacature is.
Heerlijk: Corporate Recruitment voor het MKB!

Deel dit artikel:

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: