10 redenen om met iRecruit samen te werken
23 mei 2022 
in Blogs
4 min. leestijd

10 redenen om met iRecruit samen te werken

Samenwerken met iRecruit heeft alleen maar voordelen. Je huurt over het algemeen specialisten in voor allerlei zaken, zoals een boekhouder, een IT’er of een jurist. Maar waarom niet voor je recruitment? Bij iRecruit ben je aan het goede adres. Wij geven jouw recruitment een boost en dat doen we door samen te werken! Daar wordt iedereen beter van. Als iRecruit voor jou werkt, dan zijn wij pas tevreden als jij ook tevreden bent.

Maar hoe doen wij dat? Wij hebben 10 redenen beschreven waarom iRecruit dé recruitmentpartner is voor jou:

1. Meer sollicitaties ontvangen op je vacature(s)

Hoe krijg ik meer sollicitaties op mijn vacature? Dat is een veel voorkomende vraag waar iRecruit een passende oplossing voor heeft. Er gaat namelijk heel veel tijd en moeite in dit antwoord zitten als je hier niet in gespecialiseerd bent. Om meer sollicitaties te krijgen, moet je inventariseren of je vacature goed te vinden is. Als dit alleen je eigen pagina is, dan is er nog heel veel werk aan de winkel. Daarnaast moet je ook naar je vacaturetekst kijken. Deze moet zo zijn geschreven dat iemand die op je vacature heeft geklikt er ook daadwerkelijk op solliciteert. Wij kijken daarom altijd naar wat je tot nu toe allemaal al gedaan hebt en wat er te verbeteren is.

2. Betere sollicitaties ontvangen op je vacature(s)

Veel sollicitaties zijn natuurlijk heel fijn, maar als ze allemaal niet aansluiten op je ideale profiel, dan heb je er ook niets aan. iRecruit benadert al haar vacatures altijd vanuit een marketingperspectief en hiermee verhogen wij de kwaliteit van de sollicitaties. Wij voeren altijd een doelgroepanalyse uit voor jouw vacature. Naar wat voor type persoon ben je naar op zoek, wat zijn zijn/haar pull en push factoren en waar zoeken deze mensen actief op. Dat kunnen een aantal vragen zijn om je doelgroep vorm te geven. iRecruit beschikt over een grote database met gegevens over het gedrag van sollicitanten. Wij kunnen, door die gegevens te gebruiken, jouw vacature gerichter uitzetten waardoor er betere sollicitaties uit je campagne komen.

3. Kans op een mismatch verkleinen

“Maar hoe zorgt iRecruit ervoor dat ik niet de verkeerde persoon aanneem?” Mismatchen bestaan, want wij werken met levende wezens en niet met producten. Maar door jarenlange ervaring met deze levende wezens (ook wel mensen genoemd) in een recruitmentomgeving, een goede inventarisatie vooraf en de beschikking over persoonlijkheidstesten, kunnen wij wel een mismatch aanzienlijk verkleinen. Doordat we met mensen te maken hebben, kunnen we er geen concreet percentage aan geven. Maar we kunnen wel stellen dat 80% van de hires bij onze klanten na 3 jaar daar nog steeds werkzaam zijn.

4. Garantie krijgen op het invullen van je vacature

Niets is vervelender dan onzekerheid. Vooral als je écht dringend op zoek bent naar die ene nieuwe werknemer. Dat snappen wij maar al te goed. Daarom geven wij garantie op het invullen van je vacature als je met iRecruit een samenwerking aangaat. Wij gaan dan alles in werking stellen om jouw vacature in te vullen! We gaan net zolang door (zonder extra kosten), totdat jouw vacature is ingevuld.

5. Aandacht voor je werkgeversmerk

Wij zijn van mening dat een sollicitant heel bewust voor het bedrijf moet kiezen. Dus geen vage namen in plaats van de daadwerkelijke opdrachtgever, maar gewoon jouw bedrijf met naam en toenaam vermelden. Onze ervaring leert dat dit een positief effect heeft op de kwaliteit van de sollicitaties. Daarnaast helpen wij ook met het verbeteren van je werkgeversmerk. Denk hierbij aan het maken van aansprekende vacaturevideo’s en bedrijfsvideo’s. iRecruit zorgt voor een aansprekend en haalbaar plan voor elk soort bedrijf dat zich aantrekkelijk wilt maken voor nieuwe medewerkers.

6. Gevraagd en ongevraagd onafhankelijk advies

Wij zouden geen goede recruitmentpartner zijn als wij geen advies zouden geven over het recruitmentproces. Wij werken ook altijd vanuit het belang van onze opdrachtgever, dus wat goed is voor jou, is goed voor ons. Daarom zullen wij ook onze mening geven als er bij ons twijfel ontstaat bij een sollicitatie. iRecruit heeft namelijk als motto: “Liever 10x nee adviseren, dan 1x verkeerd ja”. iRecruit geeft je dus gevraagd en ongevraagd onafhankelijk advies.

7. Tijd besparen

Als je zelf de vacature moet invullen, dan ben je tijd kwijt die je niet meer kan gebruiken voor je eigen werkzaamheden. Elke seconde/minuut/uur kan je maar 1 keer gebruiken en krijg je niet meer terug. Daarnaast zitten er (meestal) maar 8 uur in een werkdag. Kan jij tijd vrijmaken om een profiel op te stellen, een vacaturetekst te schrijven, uitzoeken waar de vacature uitgezet moet worden, sollicitaties doorspitten voor de juiste kandidaat en dan 2 a 3 gesprekken te plannen? Laat het aan iRecruit over en dan bespaar je al meer dan de helft van de tijd die je er zelf in zou moeten steken. De vacature wordt sneller op de juiste plek én op de juiste manier uitgezet.

8. Geld besparen

Zoals Frank Ingenbleek het zelf zegt: “Ik ben dit initiatief gestart, omdat ik de traditionele ‘no cure no pay’ werving en selectiemethode wil veranderen.” Voor degenen die niet weten wat dit inhoudt, de traditionele manier is vaak een percentage van het jaarsalaris van de persoon die je gaat aannemen. Even een snel rekensommetje: bruto salaris van €3.500,- x 12,96 (12 maanden + vakantiegeld) = €45.360 x 25% = €11.340,-. Dit vinden wij schandalig, vooral als je weet dat ze (bij wijze van spreken) een la cv’s opentrekken en daar misschien een paar uurtjes aan kwijt zijn. iRecruit baseert haar prijzen op basis van complexiteit. Daarnaast hebben wij zo veel vertrouwen in onze dienstverlening dat wij jou van te voren al een vast bedrag kunnen offreren. Dat bedrag is tot 70% goedkoper dan de traditionele methode.

9. Een eigen betrokken en vakbekwame recruiter

In onze opinie is er niets fijner dan je eigen recruiter te hebben. Eén vast aanspreekpunt dat jouw bedrijf van binnen en buiten kent. Iemand die je bedrijfscultuur door en door begrijpt en die ook (bijna eerder) weet wat jij zoekt. Onze recruiters zetten tijdens het proces de pet op van jouw bedrijf en zullen ook in de communicatie naar kandidaten jouw bedrijfsnaam gebruiken. Je krijgt het gevoel alsof onze recruiter gewoon bij jou in dienst is. Je zou er zelfs nog voor kunnen kiezen om “jouw” recruiter bijvoorbeeld één dag ook daadwerkelijk bij jou op kantoor te laten werken.

10. Een open en eerlijke samenwerking

Zoals we eigenlijk al eerder aangaven, wij geven jouw recruitment een boost en dat doen we door samen te werken! Daar wordt iedereen beter van. Wij zijn altijd eerlijk en transparant over onze dienstverlening. We zullen ook, als we een samenwerking aan gaan, openheid van ons systeem geven, zodat jij op elk gewest moment kan zien hoe de vorderingen zijn met betrekking tot jouw vacature. Voor ons is een samenwerking geslaagd als we beide tevreden zijn met het proces.

 

Ben je nu benieuwd naar wat iRecruit voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Over de schrijver