Het geheim van iRecruit
14 april 2021 
in Blogs
2 min. leestijd

Het geheim van iRecruit

Ik krijg heel vaak de vraag: hoe krijgen jullie het iedere keer voor elkaar om zulke goede mensen te werven en dan ook nog voor die lage prijs? Kortom wat is jullie geheim?

Veel mensen zeggen dat je jouw geheim nooit moet vertellen, maar wij zijn niet zo van de geheimen. Wij zijn zo transparant mogelijk, dus ook over ons succes!

Hoe werkt de wereld van werving en selectie

Om dat uit te kunnen leggen, moet ik kort vertellen hoe de wereld van werving en selectie werkt. Althans hoe we het gewend zijn om te doen.

Hier een aantal kenmerken van werving en selectie:

  • ‘candidate ownership’ (het bureau is eigenaar van de voorgestelde kandidaat);
  • ‘no cure no pay’ (pas betalen als de kandidaat start in de nieuwe baan);
  • Een fee op basis van een jaarsalaris van de kandidaat (deze tarieven variëren tussen de 8k en 30k per bemiddeling). Kortom het bureau heeft een belang bij de kandidaten die ze voorstellen en ze willen het liefst een zo hoog mogelijk salaris voor deze mensen (eigen belang);

De vraag die ik mezelf stelde voordat ik begon met iRecruit (8 jaar geleden), waar is het belang van de klant?

Klant belang in plaats van kandidaat belang (eigen belang)!

Onze zeer gewaardeerde klant in de regio van Breda is op zoek naar een financieel medewerker is een vacaturetitel die je regelmatig ziet van een bureau. 2 vragen die ik hierbij stel: wat schiet de zeer gewaardeerde klant op met het feit dat zijn naam niet genoemd wordt en vind een kandidaat het niet fijn om te weten waar hij solliciteert? Daarnaast de vraag: wat gebeurt er met de kandidaten die op de vacature van de klant solliciteren, maar niet worden voorgesteld? Antwoord: deze worden verkocht aan andere klanten, indien ze bruikbaar zijn.

Het geheim van iRecruit

De basis van ons succes en van het geheim is dat wij denken en werken in het belang van onze klanten. We adviseren onafhankelijk van de sollicitanten en werven altijd uit naam van de klant en alle sollicitanten die we werven zijn van onze klanten, we bouwen dus geen database op. We begeleiden onze klanten in het gehele traject en zetten onze expertise in op elk onderdeel van het proces. Door onze professionaliteit, jarenlange ervaring en onafhankelijkheid verkleinen we de kans op een mismatch.

Doordat we een goede inventarisatie en doelgroep analyse doen, weten we ook hoe we het werkgeversmerk van onze klanten op de kaart moeten zetten. Kandidaten maken een bewuste keuze voor onze klant en de vacature, hierdoor neemt de kwaliteit van de sollicitaties toe. Vervolgens helpen wij met de selectie en met het maken van de juiste keuze. Gevolg hiervan is dat er langdurige arbeidsrelaties ontstaan tussen de nieuwe medewerkers en onze klanten. Door al deze ervaringen en tools in te zetten, geven we zelfs garantie dat we de vacature gaan invullen en dat alles voor een vaste lage prijs. Onze tarieven liggen tussen de 5k en 12k inclusief advertentiecampagne en garantie, we baseren dit tarief op complexiteit van de vacature. We communiceren op voorhand het tarief, zodat daar geen onduidelijkheid over bestaat.

Even opsommen

Dit zijn dus de voordelen van samenwerken met iRecruit:

  • Verkleint de kans op een mismatch;
  • Gegarandeerd je vacature ingevuld;
  • Vergroot het werkgeversmerk van de klant;
  • Eerlijke prijs: onze klanten betalen voor onze uren en voor de garantie die we geven;
  • Jarenlange ervaring met recruitment en arbeidsmarktcommunicatie;
  • Klanten krijgen een full service recruitment partij, die het beste voor heeft met haar klanten (eerlijke en transparante dienstverlening).

 

Spread the word en gun anderen ook een goede werving van nieuwe medewerkers!

Over de schrijver