Mismatch verkleinen
20 september 2021 
in Blogs
1 min. leestijd

Mismatch verkleinen

Een mismatch vind niemand leuk! Na een intensief traject van adverteren, selecteren en interviewen heb je eindelijk de juiste persoon gevonden voor die vacature. Maar al snel blijkt dat je nieuwe werknemer de verkeerde keuze is. Je vraagt je af welke signalen je gemist hebt tijdens de werving. Zo’n mismatch kost jou en het bedrijf geld – bedenk maar eens hoeveel je uitgeeft aan het werven en opleiden van nieuwe mensen. Bovendien kan zo’n medewerker je bedrijf in een slecht daglicht plaatsen bij klanten en worden ook andere collega’s het slachtoffer. 

Verlies in productiviteit

Door een verkeerde werving en aanname krijg je minder productiviteit en meer kosten voor die positie. Dat heeft op de korte en lange termijn impact op de resultaten en de productiviteit van het team. De rest zal meer taken op zich moeten nemen om de slechte prestaties van de nieuwe collega te compenseren. Dat maakt het ook nog eens moeilijker om afspraken na te komen, deadlines te halen en voldoende kwaliteit op te leveren. Reken maar uit hoeveel geld je dat kan kosten.

Slechte werksfeer

Iemand die tegen zijn zin in werkt, beïnvloedt ook het gedrag van zijn of haar collega’s. Dat zal op korte termijn invloed hebben op de werksfeer. Je collega’s moeten meer doen om de slecht presterende nieuwe medewerker te compenseren, maar worden daar niet extra voor vergoed. Dit doet iets met de motivatie en in het slechtste geval op zoek gaan naar een andere baan.

Weer een vervanger, weer kosten

Mensen inwerken en vervangen kost geld. Je moet vacatures opstellen, adverteren, cv’s en sollicitatiebrieven doorspitten en gesprekken houden. Andere collega’s werken al harder om al het werk gedaan te krijgen. En als je dan iemand gevonden hebt, moet deze nieuwe collega nog worden ingewerkt. Dat kost veel geld en energie. En valt ook deze werving tegen, dan kun je weer opnieuw beginnen.

Hoe werf je wél de juiste werknemer?

Het kost veel meer geld om een slechte werving te compenseren dan om meteen goede kandidaten te vinden. Hoe zorg je wél voor de juiste werknemer? Bij iRecruit helpen wij al jarenlang bedrijven bij het werven van nieuw talent. Dit doen wij op een unieke manier. Door onze jarenlange ervaring, het voeren van duizenden sollicitatiegesprekken én frisse blik van buiten zijn wij in staat om de kans van een mismatch enorm te verkleinen. Sterker nog de kwaliteit van de mensen is van een dusdanig hoog niveau dat 85% van de mensen, die we aannemen, na drie jaar nog steeds werkzaam zijn bij onze klanten en vaak al een of meerdere promoties hebben gemaakt. Dan zullen die trajecten bij iRecruit wel duur zijn?! Onze tarieven zijn minimaal 50% lager dan traditioneel werving en selectie en als klap op de vuurpijl geven we ook nog invulgarantie.

Tel uit je winst!

Over de schrijver