Waarom teamuitjes zo belangrijk zijn
12 mei 2022 
in Blogs
1 min. leestijd

Waarom teamuitjes zo belangrijk zijn

Teamuitjes zijn leuk, maar weet je dat teamuitjes ook nog functioneel zijn voor je recruitment?

Wanneer ik een inventarisatie bij een nieuwe klant doe, is één van mijn standaard vragen wat ze doen aan teambuilding. Gelukkig heb ik nog nooit te horen gekregen dat er geen Teambuilding is. Sterker nog, ik kom de meest toffe dingen tegen. Van borrels op kantoor, barbecues, kroegentochten en sportieve activiteiten tot ballonvaarten, weekendjes weg en zelfs hele vakanties!

Zoveel toffe uitjes en toch is dit in vacatureteksten vaak niet terug te lezen. Zonde! Dit zijn juist de punten die een mogelijke nieuwe werknemer graag ziet. Want hoe belangrijk de werkzaamheden en arbeidsvoorwaarden ook zijn, het gezellig met elkaar hebben is minstens net zo belangrijk.

Zo hadden wij bij iRecruit afgelopen vrijdag ons teamuitje. We begonnen met een borrel, heerlijk in het zonnetje. Aansluitend gingen we de strijd met elkaar aan in een spannende Lasergame strijd. Het was spannend, maar uiteindelijk ging Vincent met de overwinning naar huis.

Uitgedroogd en oververhit kwamen we de Lasergame uit, waarna we direct door gingen naar de Bowlingbaan. Hier gingen we wederom de strijd met elkaar aan. Onder het genot van biertjes, wijntjes en een bittergarnituur, wist Frank iedereen te verslaan.

Na al dat harde werk was het nu echt tijd voor ontspanning. En hoe doe je dat beter bij een Bowlingbaan, dan met steengrillen?
 Er werd heerlijk gegeten, nog meer gedronken en nog iets meer gelachen.

Nu kunnen we weer na gaan denken over ons volgende Teambuilding uitje! Ideeën hebben wel in overvloed, maar we zijn ook wel benieuwd naar jullie verhalen!

 Wat was jouw leukste teamuitje?

Over de schrijver