VPG Aluminium kozijnen

Recruitment vraagstuk van VPG

VPG is een middelgroot bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en montage van aluminium kozijnen, deuren en vliesgevels. De projecten van VPG variëren van openbare gebouwen en bedrijfspanden tot grote wooncomplexen.


VPG is gevestigd in Nieuwkuijk en het bedrijf bestaat momenteel uit 35 medewerkers, bestaande uit zowel productie- als kantoorpersoneel. VPG onderscheidt zich door gebruik te maken van directe communicatielijnen en duidelijke processen.

foto Hannah Stitou
Een klasse apart is ons devies, en dit kan enkel als alle schakels hun steentje bijdragen. Recruitment is teamwork en iRecruit heeft ons geholpen met het leggen van het fundament.

Hannah Stitou

HR Medewerker

recruitment klant VPG

De uitdaging

De uitdaging van VPG was helder: het ging hoofdzakelijk om een algemeen recruitment vraagstuk. Zowel op strategisch als op operationeel niveau moesten er flinke stappen gezet worden. In het verleden maakte VPG vooral gebruik van referral recruitment. Het recruitment ‘’fundament’’ moest dus vanaf de basis gebouwd worden. Gedurende het traject lag de focus op het invullen van uiteenlopende vacatures. Een mooie uitdaging!

1

ATS geïmplementeerd

8

Vacatures vervuld

5

Campagnes gedraaid

1

Werken-bij pagina

Het proces

Na een uitgebreide inventarisatie hebben we samen een plan van aanpak gemaakt. Hierbij was de fabriekssluiting van 3 weken in de zomer een belangrijke mijlpaal. De weken voorafgaand aan de sluiting lag de focus op het zo snel mogelijk kwalitatief invullen van vacatures. We zijn gelijk aan de slag gegaan met de inventarisaties, herschrijven van vacatureteksten en de vacatures via verschillende kanalen onder de aandacht laten brengen bij de juiste doelgroep. Ook was het van belang dat er een fundament gelegd zou worden voor de ontwikkelingen die tijdens én na de fabriekssluiting zouden plaatsvinden. 


Daarnaast zijn we aan de slag gegaan met de arbeidsmarktcommunicatie. VPG had een duidelijk visie en uitstraling paraat. Aan ons de taak om dit uit te rollen en uit te werken in verschillende middelen!

werken bij VPG

Het resultaat

Het resultaat? Goede arbeidsmarktcommunicatie zodat VPG zich sterk kan positioneren! Een nieuwe werken-bij pagina en de implementatie van een ATS om de kandidaten goed te kunnen volgen, dragen bij aan de recruitment basis. De openstaande vacatures hebben we door middel van (social media) advertenties onder de aandacht gebracht. HR medewerker, werkvoorbereider, montageleider, productiepersoneel.. het is ons gelukt om in korte tijd een grote diversiteit aan vacatures in te vullen. Daarnaast is er in korte tijd een recruitmentstrategie weggezet, waar VPG in de toekomst op verder kan bouwen!

Recruitmentbureau Breda


Wil je meer weten over onze

recruitment aanpak?