Logo Van Hout

Niet zomaar een installatiebedrijf

Van Hout is onlangs uitgeroepen tot het beste Installatiebedrijf van Brabant, met een geweldige 2e plaats op de landelijke ranglijst. Een installatiebedrijf dat voorop loopt op het gebied van werktuigbouwkundige installatietechniek en duurzaamheidsadvies. Een Brabants familiebedrijf met ongeveer 100 medewerkers in dienst, waarvan zo’n 60 ‘op de weg’. Van Hout werkt heel regionaal vanuit Veldhoven.

Portretfoto Ingrid, HR-adviseur Van Hout
iRecruit is een hele fijne aanvulling met betrekking tot onze recruitment uitdagingen. Duidelijke & snelle communicatie, bevlogen en met een no-nonsense mentaliteit. Een partner waar je op kunt bouwen!

Ingrid Agterberg

Senior HR-adviseur

De uitdaging

Van Hout is de laatste jaren gegroeid, maar ondervindt een uitdaging in het aantrekken van de juiste (vak)mensen. Recruitment ligt bij HR maar hier komen ze te weinig aan toe om echt focus te kunnen leggen op werving. En de markt is zeer concurrerend! ASML zit om de hoek, naast alle overige techneuten in de regio.

De vraag vanuit Van Hout: vul een paar dringende vacatures in en help ons, ook op langere termijn, bij onze werving. Aangezien er nooit echt focus is geweest op werving/employer branding/arbeidsmarktcommunicatie, lag daar de grootste uitdaging.

1

iRecruiter

16

uur per week

3

vacatures ingevuld

1

Employer Branding plan

Het proces

Voor deze uitdaging hebben wij 1 recruiter, Irma, ingezet voor 16u per week, waarvan 1 dag op locatie in Veldhoven. Vanaf dat moment nam zij (bijna) alle werkzaamheden over, wat betreft recruitment. Denk aan het aanmaken en beheren van de inbox sollicitaties, herschrijven/opfrissen vacatureteksten, uitzetten wervingscampagnes en het voeren van sollicitatiegesprekken. In eerste instantie zijn we met een aantal vacatures de markt op gegaan: een controller, een projectleider, een hoofdmonteur en diverse monteurs.

Daarnaast is het referral programma aangepast en opnieuw onder de aandacht gebracht. In de loop van de tijd kwamen er meerdere vacatures bij die ingevuld moesten worden.

Interim Recruiter Irma

Het resultaat

Een controller, een projectleider en een hoofdmonteur waren vrij snel gevonden en aangenomen. Monteurs bleken moeilijker te zijn, net als werkvoorbereiders: voor beide functies is de markt extreem schaars. De doelgroep is zich niet bewust van de veelheid aan mogelijkheden en uitdagingen die werken bij Van Hout biedt. Dit moet breder en continu onder de aandacht gebracht worden.


Daarom is geadviseerd om, voor langere termijn, meer focus te gaan leggen op arbeidsmarktcommunicatie. Starten met een Employer Branding plan, die door een collega ingevuld en uitgewerkt kan worden. Denk hierbij aan filmpjes, foto’s, blogs, vlogs, nieuwsberichten, open dagen, evenementen, etc, etc. Optie daarbij is om gebruik te gaan maken van een aparte ‘werkenbij’ pagina met eenvoudig ATS, zodat het voor HR en lijnmanagement makkelijker wordt om vacatures uit te zetten en de candidate journey te managen.

Recruitmentbureau Breda


Wil je meer weten over onze recruitment aanpak?