Recruitment Partnership Topigs Norsvin

Topigs Norsvin is een internationale organisatie die zich richt op onderzoek, (re)productie en verkoop van varkensgenetica. Binnen de organisatie zijn ongeveer 500 medewerkers werkzaam in meer dan 54 landen over de wereld. Hiervan zijn er ongeveer 200 werkzaam in Nederland. De organisatie zit in een fase van groei en professionalisering. 

review irecruit

Eerlijk en onafhankelijk advies, zorgen voor goede hires!

Patrick Maas,

HR adviseur

De uitdaging

Topigs Norsvin heeft een kleine HR afdeling, maar geen corporate recruiter. Daarvoor hebben ze op jaarbasis ook niet voldoende vacatures. HR had geen tijd en onvoldoende kennis/ervaring om zelf de juiste mensen aan te trekken. Ervaringen met traditionele recruitmentbureaus waren niet erg positief en wogen niet op tegen de enorme kosten die daarmee gepaard gingen. Om recruitment toch professioneel en betaalbaar te houden, zocht de HR Director, Bart Remers, een partner die de organisatie volledig kon ontzorgen. Een partner die meedenkt en -voelt met de organisatie en een duidelijke toegevoegde waarde brengt in kennis, ervaring en commitment. Via zijn netwerk kwam Bart in contact met iRecruit. 

10+

Vacatures vervuld

400+

uren bespaard

De oplossing

Na een positief kennismakings- en offertetraject werd iRecruit de vaste recruitment partner voor Topigs Norsvin. Er werd 1 recruiter aangesteld als vast aanspreekpunt die alle vacatures in behandeling neemt. Voorafgaand aan elke procedure vindt een uitgebreide kennismaking en briefing plaats met de desbetreffende lijnmanager. Vervolgens neemt de recruiter alle werkzaamheden uit handen: schrijven van de vacaturetekst, uitzetten wervingscampagne, inrichten recruitment software (ATS), searchen, screenen en beoordelen kandidaten. Alle werkzaamheden zijn volledig transparant: Topigs Norsvin kan gewoon mee kijken in het systeem. 

Alle werkzaamheden vinden plaats uit naam van Topigs Norsvin, alsof de recruiter een interne collega is. Kandidaten solliciteren dus bewust en rechtstreeks bij Topigs Norsvin en worden niet verder ‘verhandeld’ door de recruiter. 

Lijnmanager en recruiter voeren samen de 1e gesprekken met kandidaten, waarbij de lijnmanager over het algemeen meer let op specifieke inhoud en de recruiter meer op persoonlijkheid en competenties. Samen besluiten we of een kandidaat wel of niet door gaat naar een volgende ronde. Vanaf hier begeleidt de recruiter het proces tot er 2 handtekeningen onder een contract staan. 

“Ik was op zoek naar een recruitment specialist én een partnership.
Die heb ik gevonden in iRecruit!”

Bart Remers,

HR Directeur

Het resultaat

Het afgelopen jaar hebben we meer dan 10 procedures succesvol doorlopen. Hele diverse vacatures, zoals HR-adviseur, diervoedingsspecialist, social media manager en IT specialisten. Met elke procedure leert de recruiter de organisatie beter kennen en ziet de organisatie steeds beter de meerwaarde van dit partnerschap in recruitment. 

Recruitmentbureau Breda


Wil je meer weten over iRecruit als recruitmentpartner?