Scale up recruitment Heliox

Heliox is een organisatie die wereldwijd geavanceerde oplaadoplossingen levert voor voornamelijk elektrisch (openbaar) vervoer. Op dit moment zijn er internationaal zo’n 115 mensen werkzaam, waarvan ongeveer 105 in Nederland (hoofdkantoor Best) en 10 elders in de wereld. In de afgelopen 3 jaar heeft de organisatie zich ruimschoots verdubbeld en die groei zet door. 

Recruitment Breda

Professioneel, samen sparren en eerlijk, dat typeert iRecruit

Anne-Pauline Wessels,

Recruiter

De uitdaging

Ongeveer 2,5 jaar geleden kwamen wij via de interim HR manager in contact met Heliox. De organisatie groeide explosief en men was op zoek naar een externe partner die hen kon ondersteunen in het vinden en werven van personeel. Op dat moment was men met meerdere meerdere werving & selectiebureaus in de weer. Heliox was echter op zoek naar een aaanspreekpunt, het optimaliseren van de kosten en het verbeteren van de kwaliteit van de kandidaten. Ze zochten dus een vaste partner die alle wervingsactiviteiten over kon nemen, ongeacht niveau of specialisme van de vacatures. Daarbij moest ook een strategie bedacht worden voor Employer Branding en werd ons gevraagd rekening te houden met het diversiteitsbeleid van Heliox. Precies in het straatje van iRecruit dus! 

25+

Vacatures vervuld

1000+

uren bespaard

1

Careerpage

De oplossing

Bij dit soort klanttrajecten wordt er altijd 1 iRecruiter vrij gemaakt die alle werkzaamheden en contacten voor deze klant op zich neemt. 

 

Ons advies om een ‘werkenbijHeliox’ pagina te ontwikkelen, met bijbehorende recruitment software (ATS), werd opgevolgd en uitgevoerd. Hierdoor konden we 100% uit naam van én in de huisstijl van Heliox werven. Kandidaten reageerden dus bewust en rechtstreeks bij Heliox: dit verhoogde de kwaliteit van sollicitaties aanzienlijk! 

De recruitment software (ATS) zorgde, in beheer van de iRecruiter, per vacature voor een snelle, zorgvuldige en kandidaat vriendelijke afhandeling van alle sollicitaties. Daarnaast is het volledig AVG/privacy proof. De klant kan, per vacature, mee kijken in alle reacties en processen: volledige transparantie dus. Alle gegevens bleven uiteraard ‘eigendom’ van Heliox, dus ze bouwen ook nog een kandidatenpool op. 

 

De iRecruiter neemt alle werkzaamheden mbt een procedure uit handen: na een uitgebreide briefing met de lijnmanager schreven we de vacaturetekst, zetten we een wervingscampagne uit, richten we het ATS in en zochten, benaderden, screenden en beoordeelden de kandidaten. Lijnmanager en iRecruiter voerden samen de 1e gesprekken met kandidaten, waarbij de lijnmanager over het algemeen focuste op inhoud en de iRecruiter meer op persoonlijkheid en competenties. Samen werd besloten   we of een kandidaat wel of niet door kon gaan  naar een volgende ronde. Vanaf hier begeleidde de iRecruiter het proces tot er 2 handtekeningen onder een contract stonden. 

iRecruit recruitment breda
We zochten een partij die ons zou begeleiden in de enorme groei. 

Die hebben we gevonden in iRecruit!

Roel Vissers

CFO

Het resultaat

In 1,5 jaar tijd hebben we op deze manier zo’n 25 vacatures voor Heliox in kunnen vullen. Bijvoorbeeld: managementassistenten, engineers (power electronics, field service, manufacturing), it’ers (hardware/software), finance specialisten, bidmanagers, marketing + sales, HR en…… een corporate recruiter. Uiteraard is die laatste de mooiste kroon die je op je werk als iRecruiter kunt zetten: je krijgt het vertrouwen om een goede vervanger voor jezelf te vinden. Gezien de aanhoudende groei en toenemende werkdruk was dat ook ons advies: een fulltime, vaste recruiter. Uiteraard hebben we een topper aan kunnen nemen: Anne-Pauline Wessels! 

Zetten we onszelf daarmee buiten spel? 

Nee hoor, gelukkig niet: ook Anne-Pauline schakelt ons nog regelmatig in!

Recruitmentbureau Breda


Wil je meer weten over iRecruit als recruitmentpartner?