Klant van iRecruit

Grootschalige recruitment voor Edco

Edco is een wereldwijde groothandel met zo’n 20.000 consumentenproducten in het assortiment. Het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven, maar de voorraad is voornamelijk opgeslagen in Deurne, waar Edco 1 van de grootste en modernste warehouses van Nederland heeft.

De opstartperiode verliep vlot en we konden snel aan de slag met de werving. Door de juiste kennis en ervaring van iRecruit hebben we samen het distributiecentrum én de bekendheid in omgeving Deurne naar een hoger level kunnen tillen!

Joey Reker

Recruitment Lead

recruitment edco

De uitdaging

In het warehouse in Deurne werken zo’n 200 medewerkers in een 2-ploegendienst. Het overgrote deel daarvan was uitzendkracht, wat hoge kosten én een hoog verloop met zich mee bracht. Hier wilde Edco graag verandering in: een groter aandeel eigen, vaste mensen. De vraag was helder: in relatief korte tijd van 4 maanden, 30 fte aannemen (3 teamleiders en 27 magazijnmedewerkers). Een uitdagende, grootschalige wervingsvraag, die we graag aangaan!

4

Maanden

3

Teamleiders

27

Magazijnmedewerkers

32

Vacatures ingevuld

Het proces

Voor deze opdracht hebben we 1 recruiter volledig (voor 32 uur per week) vrijgemaakt. Er was al ruime tijd niet specifiek voor de vestiging in Deurne geworven, dus alles moest nog opgestart worden.


We zijn begonnen met het maken van een nieuwe ‘werkenbij’ pagina, gericht op de locatie in Deurne. Er zijn nieuwe foto’s gemaakt, er is een filmpje op locatie gemaakt en de vacatureteksten zijn herschreven. Achter deze pagina hebben we ook een ATS gezet (recruitmentsoftware), zodat alles bij elkaar komt en we 1-duidig konden communiceren met sollicitanten. Vervolgens hebben we een grote arbeidsmarktcommunicatie campagne opgestart: zowel online als offline werd groots kenbaar gemaakt dat Edco in Deurne nieuwe medewerkers zocht. Zo hebben we Abri’s ontworpen, on-site signing, advertenties in lokale bladen en flyers in de omgeving verspreid. Daarnaast is het referral programma nieuw leven ingeblazen en hebben we de bonus voor werknemers die een nieuwe collega aandragen verhoogd. Nieuwe collega’s kwamen rechtstreeks in dienst met een jaarcontract.


Intern hebben we de sollicitatieprocedure versneld: 1e gesprek was online met de recruiter, daarna volgde een persoonlijke kennismaking met de teamleider, inclusief een rondleiding door het warehouse. Bij een positief resultaat werd direct, ter plekke, een aanbod gedaan. Kandidaten moesten vervolgens binnen maximaal 1 week na het aanbod kunnen starten. Bovendien is, in samenwerking met HR, het onboardingsproces verbeterd, zodat nieuwe collega’s direct een goede start konden maken.

recruitment edco

Het resultaat

Het is gelukt! Na 4 maanden stond te teller op  32 nieuwe collega’s voor de locatie in Deurne. In de regio stond Edco inmiddels bekend als een goede, potentiële werkgever. De vaste recruiters van Edco konden de werving vanuit hier verder oppakken.

Recruitmentbureau Breda


Wil je meer weten over onze recruitment aanpak?