076-7002090

Zo bespaar je op verborgen recruitment kosten!

9 oktober 2014
Wist u dat het gemiddelde recruitment budget van een werkgever tussen de €300 en €400 per vacature ligt? Dat komt ruwweg overeen met de kosten van een vacature advertentie. Terwijl de gemiddelde kosten van een vacature rond de €4.750 liggen volgens Recruitment Kengetallen 2013. Dat is nogal een gat aan verborgen recruitment kosten! Gemiddeld €4.350 per vacature. Dat is best veel. Maar het invullen van een vacature houdt natuurlijk niet op met alleen de kosten van een vacature advertentie. Er moet een profiel opgesteld worden, er moet een wervende vacaturetekst geschreven worden om kandidaten aan te trekken. De advertentie moet ingekocht en geplaatst worden. En dan begint het pas!
Verborgen tijd en kosten voor u op een rijtje gezet.Besparen op recruitment kosten
Stel u heeft een financieel medewerker nodig. Daar komen al snel een paar 100 (!) reacties op. Laten we even uitgaan van 400 in de eerste week. Van die 400 hebben 300 kandidaten geleerd dat ze hun sollicitatie persoonlijk moeten toelichten, omdat ze dan meer kans maken. Dat kost uw organisatie 300 x 5 minuten = 25 uur. Dat zijn 3 volle werkdagen, zonder pauzes! U moet alle cv’s screenen wat u ongeveer 5 minuten per cv kost. Vervolgens nodigt u 5 kandidaten uit voor een eerste gesprek. U stuurt 395 mensen een mailtje met een afwijzing, waarvan er 300 weer gaan bellen om te vragen om een toelichting. U moet 5 eerste gesprekken van een uur voeren, 2 tweede gesprekken en 1 derde gesprek. En dan moet u afwachten of u de juiste kandidaat heeft gekozen, want dat moet nog blijken in de praktijk. Kortom: het heeft nogal wat voeten in de aarde om een vacature in te vullen. Het kost u bergen met tijd en energie. Tijd en energie die uw organisatie niet in haar core business kan stoppen. En als u onverhoopt de verkeerde kandidaat kiest, dan zit u met nog veel hogere kosten opgescheept.
Recruitment in eigen beheer?
Personeel is super belangrijk voor een bedrijf. Het is letterlijk het werk kapitaal van een bedrijf en iedere organisatie is zich daar inmiddels van bewust. Daar vanuit gaande is het vinden van de juiste medewerkers zou dus eigenlijk werk voor een specialist. Maar een eigen recruiter in dienst nemen wordt pas zinvol vanaf zo’n 60 vacatures per jaar. Wat nu als u niet zoveel vacatures per jaar heeft? Meestal betekent dit dat iemand in de organisatie het recruitment erbij doet. De directeur, het afdelingshoofd, HR, noem maar op. Hele kundige mensen allemaal, maar geen specialisten op het gebied van recruitment. Hoe fijn zou het zijn als u een recruiter zou kunnen inhuren per vacature? Een echte specialist die doet alsof hij bij u in dienst is! Iemand die u al dat werk bespaart en u helpt met het maken van de juiste keuzes? iRecruit biedt al zo’n dienstverlening onder de naam <strong“Recruiter on Demand“. Maar wat als u wat meer bewegingsvrijheid wilt hebben? De ene keer wilt u wel een vacature extern beleggen en de andere keer niet. Soms heeft u alleen even wat advies nodig over de huidige stand van zaken. Het zou al heel fijn zijn en heel veel tijd en werk schelen als uw recruitmentproces geoptimaliseerd zou zijn. Zodat u altijd zelf een duurzame oplossing in huis heeft en zelf de controle blijft houden over dit proces.
Recruitment on Demand
Om die reden hebben we bij iRecruit “Recruitment on Demand” bedacht. Hiermee heeft u een heel jaar lang de expertise en ervaring van uw eigen recruiter op afstand voor een vaste, lage prijs per jaar. We optimaliseren uw recruitmentproces en nemen veel werk voor u uit handen. Door u te voorzien van een eigen online recruitment systeem gekoppeld aan een jobboard speciaal voor uw bedrijf krijgt u meer controle over uw recruitmentproces en tegelijkertijd werkt u aan uw werkgeversmerk. Alle reacties blijven daarbij van u. Zo kunt u zelfs een talentpool opbouwen met potentieel goede medewerkers voor de toekomst. Wij (her)schrijven uw vacatureteksten op een wervende manier voor u. Hoeveel tijd scheelt u dat? Het maakt niet uit hoeveel vacatures per jaar, u kunt alle actuele vacatures over de schutting gooien! U kunt een gratis media advies opvragen over waar u het beste uw vacature advertentie kunt plaatsen en bij een volledig vacature traject profiteert u ook nog eens van ons inkoopvoordeel op de advertentiekosten. Heeft u een keer een vacature die u niet zelf wilt of kunt doen? Dan kan iRecruit het hele traject voor u overnemen. U krijgt 50% korting op de succesfee per vacature, als dank voor uw vertrouwen. Dat scheelt honderden euro’s En al die kleine vragen over recruitment? Die kunt u allemaal aan uw eigen recruiter stellen, want daar zijn we voor!
Deel dit artikel:

Trackback van jouw site.

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: