076-7002090

Wij vieren ons lustrum: iRecruit bestaat vijf jaar!

Het lustrum komt eraan, iRecruit bestaat vijf jaar en dat willen we graag vieren. Maar hoe is iRecruit begonnen? En wat heeft iRecruit allemaal gedaan? Niemand kan dat beter vertellen dan Frank Ingenbleek, oprichter en eindbaas van iRecruit.

 

Tijd voor een gesprek met eigenaar en oprichter Frank Ingenbleek.

Vijf jaar geleden ben ik begonnen met iRecruit. Ik wilde een nieuwe manier van recruitment beschikbaar maken voor het MKB en de bestaande markt vernieuwen.

Hoe is het allemaal begonnen?

13 jaar geleden heb ik mijn eerste stappen gezet in de wereld van recruitment, als consultant bij Randstad. Een jaar later heb ik de overstap gemaakt naar een werving & selectiebureau. Deze manier van werken paste mij toen eigenlijk al niet en heb vrij snel de overstap gemaakt naar corporate recruitment. In die zes jaar als interimmer heb ik mooie opdrachten mogen uitvoeren voor fantastische bedrijven. Begin 2013 kwam het idee voor iRecruit en op 1 juli zijn Ralph Boymans en ik gestart!

Hoe is de ontwikkeling verlopen?

De start van iRecruit was niet bepaald makkelijk. Er was veel weerstand vanuit de traditionele-vastgeroeste-werving&selectie wereld. En wat we vooraf onderschat hadden was dat bedrijven ook werving & selectie moe waren en dat terwijl we ons juist afzetten tegen deze manier van werken. Gelukkig waren er wel bedrijven die de meerwaarde van onze dienstverlening zagen en ons concept hebben omarmd. We hebben onze dienstverlening steeds verder geprofessionaliseerd en zijn partnerships aangegaan met onder andere Brockmeyer en Recruitee. Nu vijf jaar verder hebben we al meer dan 80 bedrijven geholpen met hun recruitment activiteiten! 

Waar staat iRecruit nu en waar gaan we heen?

Op dit moment werken wij elke dag hard met 3 enthousiaste mensen om onze opdrachtgevers te helpen bij hun zoektocht naar nieuw personeel en om het recruitmentproces en het werkgeversmerk van onze opdrachtgevers te verbeteren.

 

Ons lustrum jaar zijn we fantastisch begonnen. Zo hebben we onder andere IFF, Nsecure, Haas-Mondomix, Heliox, Dieseko en Lysno mogen verwelkomen als nieuwe klant. Daarnaast hebben onder andere Duvel Moortgat NL, Orangeworks en Allinco VCS weer voor ons gekozen als recruitment partner.

 

Eind vorig jaar is Vincent definitief bij ons in dienst gekomen na een succesvol doorlopen Startersbeurs traject. Vincent heeft aan de wieg gestaan van de rebranding (nieuw logo, andere kleuren en extra pakketten) die we gedaan hebben en van de Ultieme Recruitment Handleiding (geschreven door Irma) die vanaf nu te downloaden is van onze vernieuwde website.

 

Het aantal, en de omvang van, bedrijven die bij iRecruit een aanvraag doen wordt steeds groter en wij zien de toekomst dan ook zeer positief tegemoet. Het is onze verwachting dat wij de komende 5 jaar zullen doorgroeien en dat iRecruit een nog belangrijkere rol zal spelen op de Nederlandse recruitmentmarkt. 

 

Tot slot

Er wordt vaak gezegd dat de eerste 5 jaar van een bedrijf de meest kritische jaren zijn. Dat klopt volgens mij ook wel. Het is een spannende periode geweest waarbij de eerste twee jaar echt overleven was. Nu, 5 jaar na de start, geloof ik dat wij de zaken goed op orde hebben en klaar zijn voor een verdere groei. Ik wil hiervoor graag onze opdrachtgevers bedanken voor het vertrouwen en het geloof in onze werkwijze. Uiteraard wil ik ook mijn collega’s (Irma en Vincent) en oud collega’s (Ralph, Miranda, Saskia, Frank en Corinne) bedanken die het succes van iRecruit samen met mij mogelijk hebben gemaakt.

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: