076-7002090

Vacature tips: De recruiter

HELP!! Ik heb een vacature! Wat nu?

Als je besluit om een recruiter in te schakelen voor je recuitmentproces, dan moet je daar ook goed over nadenken. Wat kan een recruiter voor jou betekenen? Heb je een kort of een intensief traject voor de recruiter? Is er een klik tussen de recruiter en jou? Vandaag gaan we in deze blog hebben over: De recruiter.

Dienstverlening

Wat doet de recruiter voor je? Werkwijzen van recruiters variëren van het enkel door sturen van cv’s die matchen op enkele trefwoorden in de bureaudatabase van actief zoekende kandidaten (gericht op kwantiteit) tot een zeer uitgebreide/kwalitatieve werkwijze. Denk daarbij aan: persoonlijk inventariseren vd functie bij de manager (verhoogt de kans op succes!) + (her)schrijven van de wervingstekst + actief searchen en benaderen van niet actief zoekende kandidaten + persoonlijk vooraf interviewen van potentiële kandidaten + assisteren bij sollicitatiegesprekken + referenties checken + afnemen assessment + salarisonderhandelingen + etc.

Bepaal voor jezelf waar je het meest behoefte aan hebt. Veel recruiters bieden hun dienstverlening ook in delen aan.

Klik tussen jou en de recruiter

Bovenstaande kun je allemaal vooraf telefonisch navragen. Ga je echter voor een intensief traject (of misschien voor meerdere vacatures) dan is het wel belangrijk dat je een klik hebt met de recruiter. Begrijpt hij/zij waar je naar op zoek bent? Hoe communiceren jullie samen? Heb je er een goed gevoel bij? Een goede klik verhoogt de kans op een succesvolle samenwerking! Investeer hierin door persoonlijk kennis te maken.

 

Wil je meer informatie over dit onderwerp, wil je weten hoe wij werken of wil je weten hoe wij handelen in deze situaties? Neem dan contact met ons op!

Kijk ook voor andere blogs over recruitment op onze blogpagina om over onderwerpen te lezen als “Exclusiviteit”, “Anonimiteit”, no cure no pay (en vooral waarom niet te doen) en de kosten van een recruitmentproces. 

Deel dit artikel:

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: