076-7002090

Vacature tips: No cure no pay of toch maar niet?

HELP!! Ik heb een vacature! Wat nu?

Wat in de recruitmentbranche de (onterechte) standaard is qua financiering van de dienst, is de term: “No cure, No pay”. Je betaalt pas wanneer je de perfecte kandidaat hebt gevonden. Maar is dit wel de juiste manier? Vandaag ga ik een aantal voor- en nadelen op een rijtje zetten in de blog: “No cure, No pay of toch maar niet?”

No Cure, No Pay of toch maar niet?

Voor iedereen die niet weet wat “No cure, no pay” inhoudt, heb ik hier een korte toelichting:

“No cure no pay is Engels voor ‘geen oplossing geen betaling’: hiermee wordt bedoeld dat een dienstverlener slechts wordt betaald als hij de dienst tot een goed einde heeft gebracht. In feite is er bij no cure no pay sprake van een resultaatverplichting, dit in tegenstelling tot een inspanningsverplichting.”

Dit klinkt heel aantrekkelijk, maar dat is niet helemaal waar. Het klopt inderdaad dat als de recruiter niet levert, je dan ook niets betaalt. Je betaalt achteraf de succes fee (meestal 25% van het bruto jaarsalaris) plus de campagnekosten.

Maar……

Er komen ook een hoop nadelen bij ‘no cure, no pay’ kijken! Je betaalt namelijk wel de hoofdprijs, want:

  • Je betaalt ook voor de ‘mislukkingen’ van de recruiter: de functies die om wat voor reden dan ook niet ingevuld worden. De tijd die de recruiter daaraan heeft besteed moet natuurlijk wel betaald worden: door jou!
  • De recruiter wil koste wat kost scoren (werkt vaak met targets/bonus, dus gaat voor eigen belang!): die ene top kandidaat waar jij naar op zoek bent, wordt daarom vaak bij meerdere opdrachtgevers voorgesteld: wie het eerst komt (of wie het meest betaalt) ….
  • Omdat de recruiter weet dat hij niet alle aangenomen vacatures in kan vullen, maar wel moet scoren, zal hij/zij de meeste aandacht geven aan die vacatures waarvoor invulling het makkelijkst is. Wat nu als jouw vacature op de verkeerde stapel ligt?

Wat te doen?

De keuze ligt uiteraard volledig bij jou of je jouw vacature(s) laat invullen door een bureau dat werkt op no cure no pay basis of niet. Het lijkt aantrekkelijk om pas te betalen als je vacature is ingevuld, maar je betaald wel aanzienlijk meer en de kans op succes is kleiner. Het alternatief is een recruiter die al bij aanvang een (deel van de totale) fee in rekening brengt. Het invulpercentage is bij deze recruiter waarschijnlijk een stuk hoger, aangezien hij sowieso betaald wordt voor zijn inspanningen en daarom gerichter (of kwalitatiever) te werk gaat. 

En zeg nou zelf: een accountant, een architect of een softwareontwikkelaar betaal je toch ook gewoon voor de inspanningen die ze leveren, zelfs terwijl het resultaat niet altijd (direct) is wat je ervan had gehoopt? Mocht je nog twijfelen, of wil je weten hoe wij dit doen? Kijk dan eens naar de rekenvoorbeelden op onze tarieven pagina en/of naar onze werkwijze

 

Wil je meer informatie over dit onderwerp, wil je weten hoe wij werken of wil je weten hoe wij handelen in deze situaties? Neem dan contact met ons op!

Kijk ook voor andere blogs over recruitment op onze blogpagina om over onderwerpen te lezen als “Exclusiviteit”, “Anonimiteit”, de rol van de recuiter en de kosten van een recruitmentproces. 

 

Deel dit artikel:

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: