076-7002090

Vacature tips: Wat kost het recruitmentproces?

HELP!! Ik heb een vacature! Wat nu?

Wat kost zo’n recruitmentproces? Hierin zie je steeds meer alternatieven verschijnen op de markt. Hoewel ze uniek lijken, zijn ze eigenlijk allemaal een afgeleide van de onderstaande mogelijkheden. Vandaag in de blog: “Wat kost het recruitmentproces!?”

Manieren van recruitment financiering

Ter illustratie geef ik een rekenvoorbeeld voor een kandidaat die bruto per maand € 4000 gaat verdienen, plus vakantiegeld, een 13e maand en een leaseauto met een leasebedrag van € 750/mnd.

1        Percentage jaarsalaris.

Veel recruiters vragen voor hun diensten een percentage van het jaarsalaris dat de nieuwe collega gaat verdienen; gemiddeld betaal je zo’n 20-25%. Vaak is dit onderhandelbaar. Het jaarsalaris kan inclusief of exclusief emolumenten zijn, zoals vakantiegeld/winstdeling/13emaand/lease-auto. Dit kan de fee behoorlijk doen oplopen! De tijd die de recruiter aan de opdracht besteed is hierbij niet van belang. Vaak gaat deze constructie samen met No Cure No Pay (zie vorige blog).

Rekenvoorbeeld: fee is 25%. In dit geval: 13,96 (12 mnd salaris + 13e maand + 8% vak.geld) x 4000 = €55840 + (12*750 lease) = €64840 x25% = €16,210

2        Fixed Fee

Er zijn ook recruiters die een fixed fee per opdracht rekenen, waarbij je dus niet afhankelijk bent van de hoogte van het salaris van de aangenomen collega (weerhoudt de recruiter er ook van om alleen de ‘duurste’ kandidaten voor te stellen).

Hier wordt de fee meestal gebaseerd op het ingeschatte salaris of het midden van de salarisrange. Berekening is idem aan boven.

3        Split fee

Je betaalt een vooraf afgesproken bedrag/percentage op verschillende cruciale momenten in het recruitmenttraject: bijvoorbeeld een deel bij aanvang van de opdracht en/of een deel bij voorstellen van de kandidaten (cv’s aanleveren) en/of een deel bij ondertekenen van de arbeidsovereenkomst en/of een deel bij succesvolle beëindiging van de proeftijd.

4        Uurtarief: je betaalt voor het daadwerkelijk aantal door de recruiter gewerkte uren voor jouw opdracht.

Jouw keuze

Let dus goed op hoe de recruitmentbureau’s hun diensten in rekening brengen. Bekijk ook hoe wij bij iRecruit onze kosten in rekening brengen door middel van onze tarieven pagina. Door je goed te laten informeren zou je veel geld kunnen besparen, maar die keuze laat ik aan jou.

 

Wil je meer informatie over dit onderwerp, wil je weten hoe wij werken of wil je weten hoe wij handelen in deze situaties? Neem dan contact met ons op!

Kijk ook voor andere blogs over recruitment op onze blogpagina om over onderwerpen te lezen als “Exclusiviteit”, “Anonimiteit”, de rol van de recuiter en de kosten van een recruitmentproces. 

Deel dit artikel:

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: