076-7002090

Vacature tips: Tips om mee te beginnen

HELP!! Ik heb een vacature! Wat nu?

Tja, meestal komt het onverwacht en kan het moment niet slechter zijn: 1 van je medewerkers zegt zijn/haar baan op en plaatst jou, als manager, voor de uitdaging om vervanging te zoeken. Liefst zo snel mogelijk. Hoe pak je dat aan? 

Voordat we van start gaan, moet je eerst de volgende opties afwegen:

  • Heb je een corporate recruiter in dienst? Dan is het makkelijk: die gaat voor je op zoek naar een nieuwe collega! Helaas gaat dit alleen op voor grote bedrijven met meer dan 60 vacatures op jaarbasis. Geen optie dus voor de meeste MKB’ers.
  • Je hebt geen budget om de werving van een nieuwe collega uit te besteden, dus je gaat het zelf doen, want dan kost het niets…. Stop!! Lees eerst dit artikel nog eens door: https://www.irecruit.nl/verborgen-kosten-zelf-recruiten/
  • Je hebt geen eigen recruiter en je hebt zelf ook geen tijd/kunde om een nieuwe collega te zoeken, dus je besluit de zoektocht uit te besteden. Gelukkig zijn er meer dan genoeg recruiters op de markt, dus dat is geen probleem….. Of toch, want met wie ga je dan samen werken? Hoe scheidt je het kaf van het koren?

Recruiters zijn er in alle soorten en maten: uitzendbureau’s, werving&selectie bureau’s, zzp’ers, detacheringsspecialisten en binnen deze opties heb je de generalisten en de specialisten, de grote en de kleine, de goede en de slechte, de kwalitatieve en de kwantitatieve. Google maar eens op “recruiter Nederland”: 638.000 resultaten. Succes!

Kijk ook voor andere blogs uit deze blogreeks onze blogpagina om over onderwerpen te lezen als “Exclusiviteit”, “Anonimiteit”, de rol van de recuiter en de kosten van een recruitmentproces. 

Wil je meer informatie over dit onderwerp, wil je weten hoe wij werken of wil je weten hoe wij handelen in deze situaties? Neem dan contact met ons op!

 

Deel dit artikel:

Labels:

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: