076-7002090

Vacature tips: Exclusiviteit of niet?

HELP!! Ik heb een vacature! Wat nu?

Veel recruiters vragen exclusiviteit op hun dienstverlening: ze willen dat zij als enige de opdracht krijgen om de vacature in te vullen. Maar wat betekent dat voor jou als opdrachtgever. Deze week heb ik het over: Exclusiviteit of niet?!

Exclusiviteit of niet?

Veel opdrachtgevers denken dat dit de kans dat de vacature wordt ingevuld verkleind, want: hoe meer er zoeken, hoe groter de kans dat het lukt. Dat moet dan natuurlijk wel op no-cure-no-pay basis, want je gaat als opdrachtgever niet meerdere malen betalen voor invulling van 1 vacature. Ergens een begrijpelijke overweging, maar….

  • Stel dat je als opdrachtgever 4 bureaus inschakelt: 4 recruiters die voor je aan de slag aan, dus 4x kans op invulling. Klopt, maar, alle 4 de recruiters weten natuurlijk dat ze niet alleen zijn, dus dat de kans dat zij de vacature invullen niet 100% is, maar slechts 25%. De kans dat ze alle werkzaamheden voor niets uitvoeren en dat een ander er vandoor gaat met de buit is dus 75%. Hoe hard denk je dan dat ze voor je aan het werk gaan?
  • Vergelijk dat nu eens met een recruiter die wel exclusief werkt en dus weet dat hij, bij het vinden van de juiste kandidaat, sowieso de vacature in kan vullen en dus een factuur kan schrijven. Je kunt je voorstellen dat die beter zijn best gaat doen, of niet?
  • En ga dan nog eens een stapje verder: de recruiter die je inschakelt heeft 4 exclusieve opdrachten in portefeuille en 4 niet-exclusieve….waar zal hij beter zijn best voor gaan doen?

Verstandig?

Je kan jezelf dus afvragen wat het verstandigst is voor jou situatie, net als bij de keuze bij No cure, no pay en wat kost het recruitmentproces. Mocht je twijfelen, dan kan je altijd contact met iRecruit opnemen. 

 

Wil je meer informatie over dit onderwerp, wil je weten hoe wij werken of wil je weten hoe wij handelen in deze situaties? Neem dan contact met ons op!

Kijk ook voor andere blogs over recruitment op onze blogpagina om over onderwerpen te lezen als “Anonimiteit”, de rol van de recuiter en de kosten van een recruitmentproces. 

Deel dit artikel:

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: