076-7002090

Vacature tips: Anoniem werven

HELP!! Ik heb een vacature! Wat nu?

Niet-exclusiviteit gaat vaak samen met anonimiteit. Ga maar eens kijken op de jobboards. Hoe vaak zie je een bureau-advertentie met de woorden: “Voor onze zeer gewaardeerde klant in het zuiden van het land zoeken wij…..”. Deze week heb ik het over: Anoniem werven.

 Waar solliciteren kandidaten op?

De kandidaat die hierop reageert weet dus niet bij welk bedrijf hij/zij solliciteert. Hij kan niet kijken op de website van het bedrijf om te kijken of dit überhaupt wel past bij zijn/haar wensen. (Stel je de overtuigde vegetariër voor die op deze manier onbewust reageert op een vacature bij een vleesverwerkend bedrijf…). Over het algemeen verzamelt de recruiter de op het 1e gezicht ‘passende’ cv’s en stuurt deze door aan u als opdrachtgever. U selecteert de beste en de recruiter nodigt deze kandidaten uit voor een gesprek. Pas dan hoort de werkzoekende waar hij heeft gesolliciteerd. Misschien past het, misschien niet, maar hoe groot is de kans dat deze kandidaat dan nog “nee, dankjewel” zegt tegen deze kans?

Met naam en logo werven

Zet daar tegenover de vacature die wel met naam en logo wordt geadverteerd (meestal dus een opdracht met exclusiviteit). Iedereen die de vacature ziet, ziet je naam en logo voorbij komen en ziet dat het goed met je gaat: je hebt immers een vacature. Sowieso goed voor je werkgeversmerk! Daarnaast maakt de sollicitant die hierop reageert de bewuste keus om bij jou als werkgever te solliciteren: dit getuigt toch direct al van enthousiasme en motivatie?

Exclusiviteit en met naam en logo adverteren kan meer opleveren dan niet-exclusief en anoniem werven.

 

Ben je benieuwd hoe iRecruit het recruitmentproces aanpakt? Heb je vragen over het recruitmentproces of over onderwerpen in deze blogreeks? Neem vrijblijvend contact op met iRecruit via onze contactpagina.

Deel dit artikel:

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: