076-7002090

De slechte naam van werving & selectie- en bureau recruiters

Dagelijks word ik geconfronteerd met voorbeelden van hoe recruitment niet moet. Ik begrijp dan ook heel goed waarom deze branche zo’n slechte naam heeft.

Een kleine greep uit de vele voorbeelden:

  • Cv’s die worden voorgesteld zonder dat kandidaten dit weten;
  • Lukraak anonieme cv’s sturen naar bedrijven, die totaal niet passen op wat voor interne vacature dan ook;
  • Facturen, met belachelijke bedragen, die gestuurd worden omdat een kandidaat die ooit eens is voorgesteld nu is begonnen bij een bedrijf (er is geen overeenkomst tussen bureau en bedrijf en de kandidaat heeft zelf gesolliciteerd op een totaal andere functie). 

Daarnaast de werkwijze: 
Zoek maar mee op ‘no cure no pay’ basis. Tegen tarieven tussen de 20 en 25 procent van een jaarsalaris (een gemiddelde fee ligt dus rond de € 10.000,-). Daarnaast wordt er geadverteerd met uw vacature: “onze zeer gewaardeerde opdrachtgever en jarenlange relatie in de regio Brabant is op zoek naar…..”    
Het mag duidelijk zijn dat ik hier totaal niet in geloof!

Het kan anders!
Waar je amper klachten over hoort zijn corporate recruiters. Dat komt omdat de belangen anders zijn. Corporate recruiters zijn gebaat bij kwaliteit en hebben een servicegerichte houding richting lijnmanagers. Ze kunnen onafhankelijk van kandidaten adviseren. Ze ontzorgen door te zorgen voor een professioneel recruitment proces. Ze denken in het belang van de organisatie ipv hun eigen portemonnee. Hiermee creëren ze een sterk werkgeversmerk en zie je dat ze, door deze werkwijze, in staat zijn vacatures in te vullen met een hoge kwaliteit van nieuwe medewerkers.  

iRecruit wil de markt veranderen en recruitment weer een goede naam geven!
Door corporate recruitment beschikbaar te maken voor het MKB, willen we vanuit openheid en transparantie bedrijven helpen aan nieuwe medewerkers. We werken dus vanuit het belang van onze opdrachtgevers (zie ons als een tijdelijke medewerker), we besparen veel tijd en doen dat ook nog eens voor een prijs die minimaal 50% lager ligt dan de tarieven die werving & selectie bureaus rekenen.

Gaat u met ons de uitdaging aan om de markt de veranderen en recruitment weer een goede naam te geven? Het is namelijk een heel mooi vak!

Kijk op iRecruit.nl en neem contact met ons op.

Deel dit artikel:

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: