076-7002090

Schoenmaker blijf bij je leest……..

Deze uitdrukking is wel erg typerend voor wat ik zie en waarover ik mij verbaas binnen mijn werkgebied: recruitment. Elke MKB’er heeft voor specialistische klussen professionals in dienst, of huurt deze extern in: een accountant voor de jaarrekening, een jurist voor de contractuele uitdagingen, een ict’er voor onderhoud aan de hard- en software en zelfs een poetsvrouw voor het afnemen van de bureaus…..

Waarom schakel je dan, als MKB’er, geen professional in voor je recruitment uitdagingen?! Of lukt het zonder ook wel? Iedereen kan toch een volledige en wervende vacaturetekst opstellen, die ook nog eens je bedrijf in een positief daglicht zet? En natuurlijk weet je waar je die vacature het beste kunt uitzetten om vooral gekwalificeerde sollicitanten aan te trekken. Ja hoor, dat gaat prima, want de vorige keer had je maar liefst 150 reacties ontvangen! Het kostte waarschijnlijk veel tijd om die door te spitten, af te handelen en te besluiten wie de top 4 vormde (want meer heb je er echt niet nodig)? Daarna kwamen ze aan tafel….tegenvaller? Geen match? Zonde van de tijd!
Het kan natuurlijk ook dat er (bijna) niemand reageerde op je vacature. Ga je dan zelf zoeken en benaderen? Hoe pak je dat aan?
Helaas, in beide gevallen gaat het je veel extra tijd en wellicht frustraties kosten. Maar ja, denk je dan, het heeft gelukkig niets gekost. Nou…..lees dan dit artikel over de verborgen kosten van zelf recruiten nog eens na!

Helaas, bovenstaande scenario’s hoor ik als recruiter maar al te vaak.
Conclusie: Recruitment is een vak en daar heb je professionals voor…. Schakel die dan ook in! Uiteraard kies je dan wel  een goede. 1 die in de huid van de klant kruipt en 10 stappen extra zet om de beste match te maken. Ja, 10 stappen extra!, want ik hoor helaas ook veel organisaties steen en been klagen over negatieve ervaringen met ‘slechte’ recruiters….. die zijn er helaas ook genoeg!
Gelukkig kan het ook anders, beter èn goedkoper: Recruitment As A Service van iRecruit.

Door Irma van der Made

Deel dit artikel:

Labels:,

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: