076-7002090

Mensen matchen?!

Sinds een aantal weken help ik iRecruit op het gebied van online marketing. Daar weet ik namelijk wel het een en ander van. Omdat ik in het verleden werkte als Officemanager, dacht ik ook wel het een ander te weten over vacatures invullen. En ook op de stoel van werkzoekende heb ik gezeten.
Stiekem was ik ervan overtuigd dat mensen “matchen” niet zo heel erg moeilijk was.

Je hebt een vacature, je weet welke kwaliteiten iemand moet hebben, je weet welke opleidingen daarvoor nodig zijn en je weet ook hoeveel ervaring iemand moet hebben. Appeltje eitje, toch?

Als je dan weet wat voor een kandidaat je nodig hebt, vertel je dat aan iedereen en wacht je op het binnenstromen van de juiste CV’s met bijbehorende motivaties. Dan is het alleen nog een kwestie van doorlezen, gesprekken voeren en een beslissing maken. Toch?

Mensen matchen: 
Inmiddels heb ik ontdekt dat het “matchen” van mensen niet zo eenvoudig is. Het is gewoon een vak apart!

Zo valt het mij op dat in de wereld van Recruitment (werving en selectie) vooral gedacht wordt vanuit beschikbare kandidaten/sollicitanten. Klinkt best logisch, want dat zijn de mensen die zichtbaar beschikbaar zijn. Maar is dan een kandidaat ook echt passend voor de openstaande vacature én bijbehorende organisatie?

Dat deze manier van werving & selectie werkt is geen verrassing. Er zijn namelijk heel veel bureaus waar je voor kan kiezen. Of deze manier ook echt naar tevredenheid werkt? Dat weet ik niet. Als er namelijk maar 1 methode of oplossing wordt aangeboden, dan weet je niet beter.

Daarom vind ik het gewoon heel leuk om iRecruit te helpen, uiteraard met iets waar ik wel verstand van heb. 
Toen iRecruit een aantal jaren geleden begon heeft men eerst de wereld van Recruitment onder de loep genomen. Welke zaken worden goed aangepakt? Waar zijn bedrijven tevreden over? Maar ook is iRecruit gaan kijken naar verbeterpunten. Ze hebben onderzoeken gedaan, navraag gedaan en eerlijke gesprekken gevoerd. Alle informatie hebben ze opgelijnd en hun eigen aanpak uitgewerkt. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de aanpak van iRecruit anders is dan het huidige systeem.

Kennismaken…
Er staat op kantoor namelijk geen blik met beschikbare kandidaten! Eerst wil iRecruit weten waar er Echt behoefte aan is. Een openstaande vacature heeft meer aandacht nodig, dan alleen de harde invulbare feiten, zoals opleiding. Daarnaast werkt iRecruit met de overtuiging van garantiemogelijkheden. Na 1 gesprek kan je namelijk nooit zeker zijn van de juiste match met de kandidaat. En zo zijn er nog meer dingen die door iRecruit anders worden aangepakt. Welke dat zijn willen ze vast toelichten in een kennismakingsgesprek.
Tenslotte is niemand hetzelfde, dus de aanpak ook niet!

Deel dit artikel:

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: