076-7002090

Mama Cash in de schijnwerper!!

Elke dag zetten vrouwen, meiden en transgenders over de hele wereld zich in voor gelijke rechten. Mama Cash verstrekt subsidies aan groepen, organisaties en netwerken over de gehele wereld die geleid worden door en zich inzetten voor de mensenrechten van vrouwen, meiden en transgenders. Iedereen verdient immers de kans om eigen keuzes te kunnen maken, zeggenschap te hebben over het eigen lichaam en met gelijke rechten deel te nemen aan deze wereld.

In 1983 is Mama Cash aan een keukentafel opgericht als eerste internationale vrouwenfonds ter wereld! Al ruim 30 jaar is dit fonds een belangrijke schakel in de ondersteuning van vrouwenrechtenorganisaties over de hele wereld. Een fonds met een passie!

Elk jaar steunt Mama Cash ongeveer 100 organisaties die geleid worden door en opkomen voor vrouwen, meiden en transgenders. Dit doet Mama Cash vooral door deze groepen financieel te steunen. Daarnaast biedt Mama Cash ook begeleiding. Het leiderschap en de expertise van de groepen staan voorop. Vele organisaties, netwerken en activistes hebben, met de steun van Mama Cash, mooie resultaten neergezet. Stapje voor stapje zorgt het activisme van deze groepen voor meer respect voor hun mensenrechten.

Mama Cash in de schijnwerper

Mama Cash steunt onder meer organisaties van sekswerkers, jonge meiden, vrouwen met een handicap en andere groepen die normaliter maar weinig gehoord worden. Mama Cash geeft hen de ruimte en de middelen om hun eigen strategieën te ontwikkelen om hun rechten te verbeteren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar alle projecten en mogelijkheden van Mama Cash? Kijk dan voor meer informatie op de website én wil jij werken voor deze informele, passievolle organisatie? Solliciteer dan snel op onderstaande vacature.

Vacatures

Mama Cash

Deel dit artikel:

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: