076-7002090

iRecruit: Corporate recruiting for SMBs

22 april 2014

Originele blogpost: http://qandidate.com/nl/blogpost/corporate-recruitment-voor-de-mkb-ers/ Tegenwoordig gaat het bij recruitment niet alleen om het vinden van de juiste kandidaat, maar ook om het vinden van iemand die bij de organisatie past. iRecruit helpt MKB-ers met het besparen van tijd en geld door aan hen corporate recruitment diensten aan te bieden die gebaseerd zijn op een goede relatie en begrip.  Met klanten zoals Van Halteren Infra, Tristar, Netmatch en SoftTech, hebben de recruiters van iRecruit de juiste kennis en vaardigheden om recruitment diensten van goede kwaliteiten te leveren aan bedrijven in de MKB sector. iRecruit 2 klein

Links: Frank Ingenbleek, rechts: Ralph Boymans van iRecruit

Het probleem met recruitment in de MKB sector

MKB-ers investeren veel tijd, moeite en geld in het werven van nieuwe werknemers, door dit zelf te doen of door uit te besteden aan externe recruitment bureaus. De bedrijven steken veel tijd in het werven wanneer dit in-huis wordt gedaan, waarbij er veel onzekerheid is of zij de juiste kandidaat kunnen vinden. Wanneer zij hun recruitment outsourcen, ontvangen zij cv’s geselecteerd op basis van functieomschrijvingen zonder te weten of deze kandidaten wel bij het bedrijf passen. Verder moeten zij alsnog zelf een groot deel van het proces voor hun rekening nemen, zonder te weten of de niet-aangeboden kandidaten misschien niet beter bij het bedrijfsprofiel zouden hebben gepast.

In-house recruitment als een dienst

Door de “corporate recruiter” gedachte te implementeren in het recruitment proces van MKB’s, kunnen de bedrijven gebruik maken van de voordelen van een corporate recruiter zonder een recruiter op de loonlijst te hoeven zetten. Het idee is om een corporate recruiter in dienst te nemen voor één of meerdere vacatures, of voor een breed aantal recruitment taken. Deze recruiter bouwt niet alleen een relatie op met het bedrijf  maar houdt rekening met de toegevoegde waarde van keuze voor kandidaat op de lange termijn. “Wanneer wij nieuwe ideeën en inzichten krijgen, dan stellen wij deze voor aan onze klanten als we denken dat ze hun recruitment proces zullen verbeteren. Op deze wijze proberen wij niet alleen toegevoegde waarde bieden bij het vervullen van één vacature maar ook aan het hele recruitment proces.” – Ralph Boymans – co-founder of iRecruit

Transparantie is de sleutel

Door het gebruik van Qandidate.com’s gratis recruitment systeem kunnen de recruiters van iRecruit het recruitment proces voor hun klanten stroomlijnen en inzichtelijk maken. De klant van iRecruit krijgt toegang en inzage tot de recruitment voortgang. Waar de klant zich met name kan richten op de kwalificaties voor de open positie, zal de recruiter zich concentreren op het koppelen van de juiste kandidaat met het bedrijf voor op de lange termijn. Samen managen ze het recruitment proces heen tot de juiste kandidaat gevonden en aangenomen is. Zij zullen samen ook interviewen wanneer dit nodig is.

Meer resultaten voor minder kosten

In plaats van het betalen van een percentage van de nieuwe werknemer’s salaris aan recruitment bureaus, of het aannemen van een interim recruiter op basis van een dag tarief, betalen bedrijven in het geval van iRecruit vooraf een vaste vergoeding. Hoe moeilijk het vinden van de juiste kandidaat ook mag zijn, de recruiters van iRecruit zullen tot hun uiterste gaan om die ene kandidaat te vinden. Bedrijven krijgen dan niet alleen een kandidaat die aan de functie-eisen voldoet, maar die ook bij het bedrijf past. Zo zullen de bedrijven niet alleen geld besparen op de korte termijn recruitment kosten, maar ook op de werving op lange termijn. “Wij gaan tot het uiterste voor onze klanten om de meest geschikte kandidaat te vinden voor ze. We zullen niet stoppen tot zij tevreden zijn.” – Ralph Boymans – co-founder of iRecruit Wil je meer weten over iRecruit en hun missie om het MKB recruitment proces te verbeteren? Neem contact op met Ralph Boymans.

Deel dit artikel:

Trackback van jouw site.

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: