076-7002090

iRecruit biedt MKB nieuwe standaard voor recruitment

Schermafdruk 2015-06-03 16.50.09
Volledig recruitment proces voor een vast tarief
Een nieuwe standaard voor recruitment, dat is wat iRecruit beoogt. Het bedrijf ontstond een jaar geleden vanuit irritatie over de gang van zaken in de arbeidsmarkt, waar corporate recruitment voor kleinere bedrijven te kostbaar is en werving & selectiebureaus teveel eigenbelang laten meespelen in een procedure. iRecruit voert voor een vast, laag tarief het volledige recruitment proces uit en zet daarbij de pet van de werkgever op. Een nieuwe werknemer vinden was nog nooit zo makkelijk en betaalbaar.

Frank Ingenbleek was tien jaar lang werkzaam als corporate recruiter bij verschillende bedrijven. Hij ontwikkelde een oprechte passie voor het verbinden van mensen en bedrijven. Die passie leverde het idee voor iRecruit op. “Corporate recruitment zoals ik dat bedreef is voor kleinere bedrijven niet weggelegd. Maar juist voor die bedrijven is het invullen van een vacature zeer tijdrovend. Een werving & selectiebureau is een mogelijkheid, maar is ook erg kostbaar. Vaak doen deze bedrijven het dus maar zelf, wat ten koste gaat van hun core business. Wij hebben een businessmodel ontwikkeld waarmee we voor een lage fixed fee een recruitment traject kunnen opzetten dat de ondernemer tachtig procent van het werk uit handen neemt.” Hij sloeg de handen ineen met vriend Ralph Boymans, toen die bij hem zijn beklag deed over werving & selectiebureaus. Ralph Boymans: ‘nadat ik wegbezuinigd werd bij mijn werkgever, kwam ik in de wereld van werving & selectie terecht. Zacht gezegd was ik daar niet altijd over te spreken. Ik klaagde erover tegen Frank, die opmerkte dat het grappig was dat ik dat zei, want hij speelde met een idee…”

De beste persoon voor de functie

iRecruit bestaat uit recruitment specialisten die de ondernemer het gehele vacatureproces uit handen nemen, van het opstellen van het functieprofiel tot en met het maken van een keuze uit de kandidaten. De recruiter presenteert zichzelf tijdens het proces alsof hij in dienst is van het bedrijf. iRecruit werkt volledig transparant, de opdrachtgever kan alle gegevens inzien en houdt de controle. iRecruit levert echt maatwerk, zoekt specifiek voor de opgegeven vacature en heeft zodoende geen bestand met kandidaten achter de hand. Sollicitanten blijven bovendien ‘eigendom’ van de opdrachtgever, iRecruit zal deze personen niet onthouden voor eventueel volgende vacatures, met als reden dat op die manier de objectiviteit gegarandeerd blijft. Ralph: “we nemen de opdrachtgever niet alleen een heleboel werk uit handen, we nemen tevens een grote expertise mee. Zo zijn wij ons ervan bewust dat sollicitanten steeds mondiger en kritischer worden, een bedrijf moet zich naar kandidaten toe ook op de beste manier presenteren. Je wilt tenslotte wel mensen aantrekken die echt in jouw onderneming geloven. Wij spelen daar op in. Andersom kunnen wij goed inschatten of iemand bij het bedrijf past. Een cv lezen wij sneller, we weten hoe je een sollicitatiegesprek kunt stroomlijnen en we prikken met gemak door laagjes vernis heen. We snappen dat je een jonge vader niet op een functie moet zetten waarvoor hij veel moet reizen, hoe perfect hij ook in het profiel past. Onze ervaring leert dat de kans groot is dat hij na een half jaar afhaakt omdat hij meer bij zijn gezin wil zijn. Al die factoren zorgen dat wij de allerbeste persoon voor de functie selecteren.”

Fixed fee

iRecruit werkt met een vast laag tarief waardoor de klant van tevoren weet waar hij aan toe is. De recruiter heeft zodoende geen financieel belang bij de kandidaat, waardoor de opdrachtgever verzekerd is van een onafhankelijk advies. Werving & selectiebureaus rekenen een percentage van het salaris van de kandidaat en zullen dus eerder geneigd zijn om hun kandidaat aan de hoogste bieder aan te bieden. Zij zijn bovendien gebonden aan de candidate ownership regel: wie een kandidaat als eerste aan een potentiële werkgever voorstelt, mag diegene claimen. Omdat sommige kandidaten bij meerdere bureaus staan ingeschreven, worden ze zo snel mogelijk aangeboden, zonder dat zelfs maar gecheckt wordt of diegene geïnteresseerd en/of beschikbaar is. De opdrachtgever moet deze profielen alsnog doorlezen, soms dus voor niets. Dat maakt dat zelfs werken met een werving & selectiebureau een tijdrovend proces is. Het feit dat werving en selectiebureaus werken met een ‘no cure, no pay’ principe, lijkt dit te vergoelijken. Dit systeem werkt echter hoge prijzen in de hand. De kosten van niet-geslaagde procedures worden tenslotte uiteindelijk berekend over succesvolle zoektochten, wat maakt dat de kosten voor een geslaagde procedure liggen op zo’n 20% tot 25% van een jaarsalaris. Voor het MKB is dit meestal te kostbaar, zij nemen het heft dan maar zelf in handen, ook al gaat dit mogelijk ten koste van hun eigen werkzaamheden. iRecruit zorgt ervoor dat de MKB ondernemer tijd overhoudt voor zijn core business en daarmee tijd en geld bespaart. Kortom, iRecruit maakt werving en selectie weer betaalbaar.

Een nieuwe standaard

Hoewel iRecruit zich vooral voor de ondernemer inzet, heeft de kandidaat ook baat bij de formule. Doordat sollicitatiegesprekken vakkundig worden gevoerd, wordt het beste uit een kandidaat gehaald. Een sollicitant zal dan ook bewust kiezen voor de opdrachtgever als werkgever. Kandidaten die niet geschikt blijken, krijgen tips mee voor een volgende sollicitatie. Een nette afwijzing is tenslotte ook een visitekaartje voor een bedrijf. En zo zou het wat betreft iRecruit eigenlijk altijd moeten gaan. Frank Ingenbleek: “Ons vak heeft een slechte naam en dat merken we. Maar we merken ook dat klanten inmiddels zijn overtuigd van onze werkwijze, en bij ons terugkomen. 87 Procent van de mensen die wij hebben gezocht voor opdrachtgevers, werkt er namelijk nog steeds. Wat ons betreft wordt onze manier van werken over een paar jaar de standaard, dat is in ieder geval ons ideaal.” Website: www.irecruit.nl

Persinformatie

Indien u geïnteresseerd bent in het afnemen van een interview met de organisatie, hoge resolutie beeldmateriaal wenst, of meer informatie over iRecruit wilt, neemt u dan contact op met Tessa Dronzek via tessa@misspublicity.nl of bel 010 214 0593. Ook kunt u een kijkje nemen in de speciaal voor deze klant ingerichte press room via onze website www.misspublicity.nl. In deze virtuele perskamer vindt u altijd actuele informatie over iRecruit Buiten kantooruren belt u met 06 54 20 09 66.

Deel dit artikel:

Trackback van jouw site.

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: