076-7002090

Hoe kom ik bij jou aan tafel?

Een vraag die ik mij elke dag weer stel: “Hoe kom ik bij jou aan tafel?”
Daar hoort dan ook nog een andere vraag bij: “Waarom wil jij mij aan tafel hebben?”

Vandaag werd, aan de spreektafel van een klant, die tweede vraag beantwoord! 🙂

Rillend van de kou (want het was vandaag echt heel koud) stap ik binnen in een heerlijk warme ontvangstruimte. Vriendelijk word ik welkom geheten en krijg een warm kopje koffie plus de mededeling: “Neem nog even plaats, want meneer is nog in gesprek met een klant.”
Dat geeft mij stiekem de gelegenheid om eens om me heen te kijken… En op te warmen.

Na een minuut of tien nemen we plaats in de spreekkamer en krijg ik al heel snel te horen wat de organisatie precies doet. Leuk om te horen wat men doet én ook om een klein kijkje in de keuken te krijgen. Een bedrijf wat elke dag bezig is met het produceren van machines voor de voedingsindustrie. Echt gaaf! Ik ben totaal niet technisch en krijg erg veel ontzag voor de machines en techniek van dit bedrijf. Mijn gesprekspartner geniet duidelijk van zijn werk.

Van te voren, toen ik deze afspraak maakte, was mij al verteld dat er geen vacatures waren en dat het gesprek puur als kennismaking bedoeld is. Precies mijn reden om aan zijn tafel plaats te nemen.
Natuurlijk is het enorm fijn om in een gespreid bedje te stappen en na een kennismakingsgesprek met een getekend contract weg te gaan. Dat wil toch elke verkoper?! Maar dat is niet de insteek van het gesprek.
Kennismaken is het doel, dus na alle informatie van de techniek en de machines was het mijn beurt om uit te leggen wat wij bij iRecruit doen. Omdat we kennismaken hoef ik ook geen super verkoperig verhaal op te hangen. Daarnaast houd ik daar helemaal niet van, past niet bij mij én niet bij iRecruit. Dus het is gewoon een fijn gesprek.

Als je dan aan het eind van het gesprek hoort: “Wat een prettig concept heeft iRecruit en wat vertel je dat op een fijne manier. Hier wil ik graag in de toekomst verder op doorgaan!” dan maakt mij dat heel blij!

Dat soort gesprekken wil ik meer en vaker. Kennismaken, leren van de diverse bedrijven die bestaan, enthousiasme zien voor (mij) onbekende vakgebieden en vertellen wat de kijk van iRecruit is op het invullen van vacatures.
Dus kan ik mijn verhaal afsluiten zoals ik begon:

“Hoe kom ik bij jou aan tafel?”

Deel dit artikel:

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: