076-7002090

Blog

Even die sollicitant opzoeken, inbreuk op de privacywet?

Het is eigenlijk een veel voorkomend fenomeen. Even snel google raadplegen over die sollicitant, want wat voor persoon is het en wat heeft hij/zij de afgelopen tijd gepost op social media? Niet iedereen doet dat, maar het is heel simpel en deze informatie is toegankelijk. Hoewel wij (iRecruit) van mening zijn dat je sollicitanten vooral moet beoordelen op hun cv en motivatiebrief (eventueel nog een toelichtend gesprek), kunnen recruiters social media zien als een bijdragen aan het totaal plaatje. Maar is dit niet een inbreuk op de privacy van de kandidaat? Hier gaat binnenkort verandering in komen met een Europese privacywet!

Lees meer

Drie tips om de juiste mensen in huis te halen

Drie tips om de juiste mensen in huis te halen

“Veel mkb-bedrijven plaatsen vaak een vacature zonder vooraf goed in kaart te hebben gebracht wat ze nou precies willen. Het werven van de juiste mens voor de juiste plaats begint met een goede interne inventarisatie van de personeelsbehoefte”, zegt Frank Ingenbleek, directeur van iRecruit in Breda. “En commitment van de recruiter die kennis van zaken heeft”, voegt hij er nog even aan toe. Frank gaf 14 september tijdens de ‘Duik in het diepe’-bijeenkomst op het fraaie Landgoed Bergvliet in het Brabantse Oosterhout tips & tricks voor het werven van personeel. Met de nodige feedback, discussie met en vragen van de aanwezigen in een ontspannen atmosfeer zorgde dit volgens Frank absoluut voor een event dat voor herhaling vatbaar is.

Lees meer

Acquisitie in de Irecruitmentbranche. Een praktijkvoorbeeld.

Acquisitie in de Irecruitmentbranche. Een praktijkvoorbeeld.

Vandaag kwam mijn collega schaterlachend mijn kantoor binnen. Corinne van den Eeden is onze accountmanager èn onze ‘heldin’ op koude acquisitie. Ze had net een ‘warme’ relatie gebeld met de vraag of ze iRecruit een keer persoonlijk mocht komen introduceren.

Als antwoord kreeg ze een koude douche over zich heen: “daar heb je er weer 1”, “ik word platgebeld”, “heb je een cv, stuur maar door”, “geen tijd voor deze onzin”…..

Lees meer

Vacature tips: Anoniem werven

Vacature tips: Anoniem werven

HELP!! Ik heb een vacature! Wat nu?

Niet-exclusiviteit gaat vaak samen met anonimiteit. Ga maar eens kijken op de jobboards. Hoe vaak zie je een bureau-advertentie met de woorden: “Voor onze zeer gewaardeerde klant in het zuiden van het land zoeken wij…..”. Deze week heb ik het over: Anoniem werven.

Lees meer

Vacature tips: Exclusiviteit of niet?

Vacature tips: Exclusiviteit of niet?

HELP!! Ik heb een vacature! Wat nu?

Veel recruiters vragen exclusiviteit op hun dienstverlening: ze willen dat zij als enige de opdracht krijgen om de vacature in te vullen. Maar wat betekent dat voor jou als opdrachtgever. Deze week heb ik het over: Exclusiviteit of niet?!

Lees meer

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jouw terug:

De ultieme recruitment handleiding!

De ultieme recruitment handleiding

Volg ons ook op: