076-7002090

Vacature tips: specialist vs. generalist

HELP!! Ik heb een vacature! Wat nu?

Heb je behoefte aan hulp in het recruitmentproces, zoek je iemand voor de korte of lange termijn en, als je het uitbesteed, voor welke recruiter kies je? Het volgende wat je moet bedenken is: “Hoe specialistisch of generalistisch is je vacature en welke recruiter past hier het beste bij?” Met andere woorden: hoe schaars is de collega die je zoekt en wie kan je het beste helpen bij deze zoektocht? Daarom in deze blog: specialist vs. generalist!

Dit hangt vaak samen met het niveau van de functie. Simpel gezegd: het middenkader is breder, dus logischerwijze zijn hier meer kandidaten voor beschikbaar dan voor functies op managementniveau. Natuurlijk is ook de aard van de functie belangrijk: zoek je bijvoorbeeld een hele technische IT’er (zoals vele van je concullega’s) of gaat het om een meer generieke functie (bijv een boekhouder of commercieel binnendienst medewerker). 

Specialist

Bij specialistische functies, waarvoor de kandidaten vaak schaars zijn, is het wellicht handig om een recruiter te zoeken die kennis en ervaring heeft binnen je markt/vakgebied en die daardoor de juiste kandidaten kan vinden en herkennen (of al kent). Let er hierbij op dat niet alleen de focus van het bureau belangrijk is, maar zeker ook de ervaring van de recruiter zelf die uiteindelijk voor je aan de slag gaat! Je kunt dit checken op LinkedIn.

Generalist

Bij een meer generalistische functie is het aanbod van kandidaten groter. Dan heb je misschien juist hulp nodig bij het bepalen van de juiste wervingskanalen en het beoordelen van de (soms talrijke) reacties. Hier kan een wat breder georiënteerd bureau je ook prima bij helpen.

Wil je meer informatie over dit onderwerp, wil je weten hoe wij werken of wil je weten hoe wij handelen in deze situaties? Neem dan contact met ons op!

Kijk ook voor andere blogs over recruitment op onze blogpagina om over onderwerpen te lezen als “Exclusiviteit”, het belang van een recruiter, no cure no pay (en vooral waarom niet te doen) en de kosten van een recruitmentproces. 

Deel dit artikel:

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: