076-7002090

Vacature tips: Interne overwegingen

HELP!! Ik heb een vacature! Wat nu?

In deze blog richten we ons op interne overwegingen in het recruitmentproces. Vragen die jezelf zou moeten stellen zijn dan ook: “Wat voor persoon heb je nodig en voor hoelang?” en “Heb ik hulp nodig bij het vinden van deze persoon?”

Voor de lange termijn of de korte termijn

Je moet je afvragen of je iemand zoek voor de lange termijn of de korte termijn (bijvoorbeeld ivm ziekte of een zwangerschapsverlof)? Met andere woorden: ga je voor een flexibele oplossing (uitzenden/detacheren) of een permanente oplossing (werving & selectie)? Houd er rekening mee dat uitzenden/detacheren een dure oplossing is! Je kunt ook in overweging nemen iemand zelf in dienst te nemen voor bv ½ jaar. Er zijn recruiters die alles doen, maar ook specialisten.

Waar ligt je hulpbehoefte?

Je kunt hulp inschakelen voor het schrijven van een vacaturetekst, het bepalen (en uitzetten) van een wervingscampagne, actieve search & benadering van kandidaten en het beoordelen van cv’s, samen met de recruiter of zelfstandig gesprekken voeren, administratieve afhandeling, salarisonderhandeling etc. Bedrijven onderschatten vaak hoeveel tijd (en dus indirect geld) en kennis deze onderdelen kosten en dan is het misschien verstandiger om hulp in te schakelen. Het kan ook zijn dat je slechts assistentie nodig hebt bij 1 of meer onderdelen? Dit laatste is niet overal mogelijk, dus vraag hier goed naar.

Wil je meer informatie over dit onderwerp, wil je weten hoe wij werken of wil je weten hoe wij handelen in deze situaties? Neem dan contact met ons op!

Kijk ook voor andere blogs over recruitment op onze blogpagina om over onderwerpen te lezen als “specialist vs. generalist”, het belang van een recruiter, no cure no pay (en vooral waarom niet te doen) en de kosten van een recruitmentproces. 

 

 
Deel dit artikel:

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: