076-7002090

Acquisitie in de Irecruitmentbranche. Een praktijkvoorbeeld.

Vandaag kwam mijn collega schaterlachend mijn kantoor binnen. Corinne van den Eeden is onze accountmanager èn onze ‘heldin’ op koude acquisitie. Ze had net een ‘warme’ relatie gebeld met de vraag of ze iRecruit een keer persoonlijk mocht komen introduceren.

Als antwoord kreeg ze een koude douche over zich heen: “daar heb je er weer 1”, “ik word platgebeld”, “heb je een cv, stuur maar door”, “geen tijd voor deze onzin”…..

Deze directeur (MKB) had dus een vacature online gezet met daarin zijn eigen naam en telefoonnummer, bij gebrek aan gekwalificeerde interne collega’s die hem dit uit handen konden nemen. Hij had na een paar dagen al enorme spijt: al die telefoontjes kostten hem veel te veel onnodige tijd en energie, zonder dat het hem vertrouwen gaf in het gewenste resultaat! Helaas een bekend verhaal, natuurlijk ook voor Corinne.

Haar globale reactie (nadat ze hem even uit liet razen): “Wat een ellende! Gelukkig kan het ook anders: ik heb geen cv of cv-database, ik wist niet eens dat je een vacature had.” “Wij worden (tijdelijk) je interne collega en zorgen dat de beste kandidaat bij je aan tafel komt.” “Dat kost je maar 50% van de fee die je al die cv-verkopers zou moeten betalen als ze een x goed gegokt hebben”. “Jij hebt er geen omkijken meer naar”.

Klant: “Dat is precies wat ik zoek! Wanneer kun je langs komen??!”

Zo zie je maar weer: het kan ook anders: www.irecruit.nl

Deel dit artikel:

Meer weten?

Mail ons of bel naar: 076 700 20 90
Deel dit artikel:

Bel mij terug

Geef je nummer en wij bellen jou terug:

Volg ons ook op: